Τεχνικός έλεγχος Τάσις

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη ασφαλή και αδιάλειπτη λειτουργία του φωτοβολταϊκού συστήματος αποτελεί η προληπτική συντήρηση αυτού.

Έτσι λοιπόν αφού προχωρήσουμε στην εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος, πρέπει να έχουμε υπόψη μας και να συμπεριλάβουμε στον προγραμματισμό μας και τη συντήρηση φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Το service φωτοβολταϊκών περιλαμβάνει μία σειρά τεχνικών εργασιών, ελέγχων, μετρήσεων, καταγραφής και παρακολούθησης. Αυτή πρέπει να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση.
Με την προληπτική συντήρηση εξασφαλίζουμε την αδιάκοπη λειτουργία του φωτοβολταϊκού, γεγονός κρίσιμο αν αναλογιστούμε ότι 5 μέρες όπου το σύστημα θα βρεθεί εκτός λειτουργίας και συνεπώς άνευ παραγωγής, ισοδυναμεί με το κόστος της συντήρησης.

Έλεγχος φωτοβολτακών συστημάτων

Τι περιλαμβάνει όμως ο ετήσιος έλεγχος ή τι θα πρέπει να περιλαμβάνει.
Με το παραπάνω σχόλιο θέλουμε να  επιστήσουμε  την προσοχή σας στην επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει την συντήρηση του φωτοβολταϊκού σας.
Η ΤΑΣΙΣ Ενεργειακή έχει κληθεί πολλές φορές να αντιμετωπίσει βλάβες οι οποίες οφείλονται στην μη συντήρηση ή στην κακή συντήρηση ενός συστήματος.

Μια συντήρηση φωτοβολταϊκών συστημάτων περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  • Ηλεκτρολογικό – Ηλεκτρονικό έλεγχο και μετρήσεις του φωτοβολταϊκού εξοπλισμού
  • Μηχανολογικό έλεγχο, ροπομέτρηση και συντήρηση.
  • Έλεγχο απόδοσης του συστήματος, καταγραφή και ανάλυση.
  • Θερμογραφικό έλεγχο πλαισίων, μετατροπέων, πινάκων.
  • Εκπόνηση και σύνταξη τεχνικής αναφοράς, δελτίου συντήρησης, μελετών, σχεδίων.
  • Προτάσεις διόρθωσης – βελτίωσης και εν γένει προστασίας.
  • Τηλεπαρακολούθηση – Τηλεμετρία.
  • Εκπαίδευση ιδιοκτήτη για το σύστημά του.

Σε περίπτωση βλάβης ή δυσλειτουργίας του φωτοβολταϊκού συστήματος αναλαμβάνουμε τη διάγνωση και την αποκατάσταση της βλάβης κατόπιν σύμφωνης γνώμης του ιδιοκτήτη.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι η εταιρεία μας διαθέτει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας όπως θερμοκάμερες και metrel. Έτσι μπορεί να πραγματοποιεί απρόσκοπτα και άρτια το έργο του ελέγχου του φωτοβολταϊκού.

Σημαντικό στάδιο για εμάς η τηλεμετρία, ένα σύστημα που συλλέγει δεδομένα από τους inverter και τους μετρητές της εγκατάστασης και τα μεταφέρει σε ένα κεντρικό σημείο.

Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την απόδοση της εγκατάστασης και να εντοπίζουν προβλήματα που ενδέχεται να επηρεάζουν την απόδοση της.

Έτσι μέσω εφαρμογής έχετε τον έλεγχο του συστήματός σας αλλά κατόπιν συμφωνίας μπορούμε να έχουμε και εμείς την εποπτεία του.
Με αυτό τον τρόπο έχουμε τη δυνατότητα της πρόληψης βλαβών ώστε να μην χάνεται η παραγωγή του συστήματος.

Οφέλη από τη συντήρηση φωτοβολταϊκών συστημάτων

Ένα καλά συντηρημένο φωτοβολταϊκό σύστημα εξασφαλίζει μεγαλύτερα έσοδα και σιγουρια στον επενδυτή.

Πιο συγκεκριμένα με τη συντήρηση εξασφαλίζουμε τα εξής:

  • Έγκαιρος εντοπισμός και πρόληψη μελλοντικών βλαβών μέσω θερμογράφησης του εξοπλισμού με ειδική θερμοκάμερα
  • Επιβραδύνση της διαδικασίας πρόωρης γήρανσης του εξοπλισμού
  • Ασφάλεια του συστήματος με τη σύσφιξη των πρόσθετων τμημάτων της βάσης στήριξης
  • Καλύτερη λειτουργία του συστήματος μέσω του ελέγχου του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού
  • Ο επενδυτής ο οποίος δεν συντηρεί το φωτοβολταϊκό του μπορεί να χάνει καθημερινή παραγωγή και αντιστοίχως έσοδα εξαιτίας αποσύνδεσης του συστήματος από το δίκτυο λόγω βλάβης.
Συντήρηση φωτοβολταϊκών κόστος

Η ενότητα αυτή αναφέρεται σε όλους όσοι διαθέτουν φωτοβολταϊκό σύστημα, είτε αυτό έχει εφαρμογή επί εδάφους, είτε αποτελεί οικιακή ή βιομηχανική εφαρμογή.
Οπουδήποτε στην Ελλάδα κι αν βρίσκεστε επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε προσφορά για συντήρηση φωτοβολταϊκών Αθήνα ή για συντήρηση φωτοβολταϊκών Θεσσαλονίκη ή για οπουδήποτε αλλού.
Οι τιμές μας είναι ανταγωνιστικές και διαθέτουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής.
Το κόστος για συντήρηση φωτοβολταϊκών εξαρτάται από το είδος της εφαρμογής, την περιοχή αλλά και την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας.
Μπορούμε να σας παρέχουμε συμβόλαιο συντήρησης φωτοβολταϊκών ώστε να είστε ξένοιαστοι για την αδιάλειπτη και αποδοτική λειτουργία του συστήματός σας.
Η συντήρηση στην ΤΑΣΙΣ Ενεργειακή γίνεται από πιστοποιημένο συνεργείο κατά το Ευρωπαϊκό πρότυπο PVTRIN, οπότε μπορείτε να νιώθετε ασφάλεια και σιγουριά.

Το σημαντικότερο δικό σας μέλημα είναι η επιλογή του συνεργάτη σας που θα σας δώσει τιμή για συντήρηση φωτοβολταϊκού και θα πραγματοποιήσει τις εργασίες για τις οποίες θα δεσμευτεί.
Μην διστάσετε λοιπόν να καλέσετε στα γραφεία μας. Ο υπεύθυνος συντηρήσεων είναι πρόθυμος να σας εξυπηρετήσει και να λύσει οποιαδήποτε απορία σας.

Καθαρισμός φωτοβολταϊκών

Εκτός απότ η συντήρηση των φωτοβολταϊκών, απαραίτητος είναι και ο καθαρισμός φωτοβολταϊκών.
Τα φωτοβολταϊκά πάνελ αποτελούν βασικό στοιχείο ενός φωτοβολταϊκού συστήματος καθώς είναι αυτά που συλλέγουν την ηλιακή ακτινοβολία και τη μετατρέπουν σε ηλεκτρική ενέργεια.
Από την άλλη είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες που σημαίνει ότι στην επιφάνειά τους συσσωρεύουν σκόνη, βρωμιά, γύρη, φύλλα και περιττώματα από πουλιά.
Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της απόδοσης του φωτοβολταϊκού και σε κάποιες περιπτώσεις τις βλάβες των πάνελ.
Ο καθαρισμός των φωτοβολταϊκών δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολος αλλά απαιτεί συγκεκριμένο εξοπλισμό και τεχνογνωσία.
Παίζει σημαντικό ρόλο το είδος των καθαριστικών που θα χρησιμοποιηθούν καθώς αυτά μπορεί να περιέχουν χημικές ουσίες που να βλάψουν την ευαίσθητη επιφάνεια των πάνελ.

Είναι λοιπόν καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό που θα σας καθοδηγήσει στον σωστό καθαρισμό των φωτοβολταϊκών.
Η ΤΑΣΙΣ Ενεργειακή διαθέτει εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού φωτοβολταϊκών όπως βούρτσες, κατάλληλα απορρυπαντικά και σκούπα για πλύσιμο φωτοβολταϊκών.

Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας αναλαμβάνει τον καθαρισμό των πάνελ και το πλύσιμό τους.
Τα περιττώματα των πουλιών μπορούν να δημιουργήσουν διάβρωση στα υλικά των πάνελ και να προκαλέσουν  ζημιά στη λειτουργία των φωτοβολταϊκών.
Περισσότερες πληροφορίες για τις εργασίες που πραγματοποιεί η εταιρεία μας μπορείτε να βρείτε στο αντίστοιχο άρθρο μας.

Καθαρισμός φωτοβολταϊκών τιμές

Το κόστος καθαρισμού φωτοβολταϊκών ποικίλει ανάλογα με παράγοντες όπως η τοποθεσία, το μέγεθος του συστήματος και η προσβασιμότητά του.

Σε κάθε περίπτωση ενημερωθείτε για τις τιμές καθαρισμού φωτοβολταϊκών της ΤΑΣΙΣ Ενεργειακή.
Ζητήστε προσφορά από το αρμόδιο τμήμα. Ο εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας εξηγήσει τη διαδικασία και θα σας ενημερώσει για το κόστος καθαρισμού του δικού σας φωτοβολταϊκού συστήματος.

Θα διαπιστώσετε εύκολα ότι το κόστος καθαρισμού είναι μικρό σε σύγκριση με το όφελος του. Αρκεί να μετρήσετε την απόδοση του συστήματος πριν και μετά τον καθαρισμό και θα διαπιστώσετε την αξία του.
Όσοι είστε ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών λοιπόν, μην παραλείπετε το πλύσιμό τους.

Είναι διαδικασία που μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας αν ενημερωθείτε σωστά και χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα καθαριστικά.

Scroll to Top