Βιομηχανικό Καλύβια

Τα τελευταία χρόνια οι αναζητήσεις σχετικά με τα φωτοβολταϊκά συστήματα αυξάνουν με ταχύτατο ρυθμό.
Όλο και περισσότερος κόσμος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τα νέα που κυκλοφορούν γύρω από τα φωτοβολταϊκά και το πώς μπορεί να επωφεληθεί από αυτά.

Η τάση αυτή επιβεβαιώνεται και από τις κλήσεις που δέχονται τα γραφεία της ΤΑΣΙΣ Ενεργειακή καθημερινά. Για τη διαχείριση αυτών υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό που είναι πρόθυμο να λύσει οποιαδήποτε απορία.

Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να αναφερθούμε σε κάποια θέματα που απασχολούν μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, αλλά αν δεν βρείτε τις απαντήσεις που χρειάζεστε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.

Φωτοβολταϊκά πληροφορίες

Στην προσπάθειά μας να είμαστε όσο το δυνατόν αξιόπιστοι και χρήσιμοι στους εν δυνάμει πελάτες μας, πραγματοποιούμε έρευνες. Έτσι ανακαλύπτουμε τι πληροφορίες σχετικά με τα φωτοβολταϊκά αναζητά το κοινό.
Προσπαθούμε να ενημερώσουμε με απλά και κατανοητά λόγια ώστε να λύσουμε οποιαδήποτε απορία και να συντελέσουμε στην βέλτιστη επιλογή των πελατών μας.
Σημαία της ΤΑΣΙΣ Ενεργειακή ο σεβασμός στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Τι είναι τα φωτοβολταϊκά

Ας προσπαθήσουμε με απλά λόγια να εξηγήσουμε τι εννοούμε με τον όρο Φωτοβολταϊκά.
Αρχικά αξίζει να σημειωθεί ότι τα φωτοβολταϊκά ανήκουν στην κατηγορία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Το φωτοβολταϊκό φαινόμενο συνίσταται στη μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική.
Ένα φωτοβολταϊκό λοιπόν σύστημα αποτελείται από μία συστοιχία φωτοβολταϊκών πάνελ τα οποία μέσω των συλλεκτών τους απορροφούν την ηλιακή ενέργεια. Αυτή δίνει κίνηση στα ηλεκτρόνια που βρίσκονται εσωτερικά των στοιχείων και έτσι δημιουργείται το συνεχές ρεύμα. Μέσω ενός μετατροπέα (inverter), το συνεχές ρεύμα μετατρέπεται σε εναλλασσόμενο και χρησιμοποιείται από τα νοικοκυριά για να καλύψουν τις ανάγκες της κατανάλωσής τους.
Επίσης υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης μπαταρίας για την αποθήκευση της ενέργειας και απόδοσης αυτής στο σύστημα ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη της εγκατάστασης.
Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί επί εδάφους, στην στέγη ή την ταράτσα οικίας και σε βιομηχανική στέγη. Επιπλέον υπάρχουν και ειδικές εφαρμογές όπως η τοποθέτηση πάνελ σε πέργκολα που κατασκευάζεται για τον σκοπό αυτό.

Επίσης μία άλλη διάκριση σχετίζεται με το πρόγραμμα μέσω του οποίου πραγματοποιείται η εγκατάσταση και αφορά την κατηγοριοποίηση σε φωτοβολταϊκά πάρκα, οικιακά φωτοβολταϊκά και βιομηχανικά φωτοβολταϊκά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει φωτοβολταϊκό πάρκο σε βιομηχανική στέγη και όχι απαραιτήτως σε χωράφι όπως η πλειοψηφία πιστεύει.

Ένα καθοριστικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τα φωτοβολταϊκά είναι η ισχύς τους που σχετίζεται με την απόδοση τους.

Φωτοβολταϊκά 10 kw τιμές

Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος 10kw και τις αντίστοιχες τιμές τους.

Ένα τέτοιο σύστημα αναφέρεται σε νοικοκυριό αυξημένης κατανάλωσης και μπορεί να αποτελέσει επιλογή μεγάλης αξίας. Αφού περάσουν τα 4 χρόνια περίπου που απαιτούνται για την απόσβεση, το σύστημα αρχίζει και εξοικονομεί χρήματα και προσδίδει τεράστιο όφελος στον καταναλωτή.
Η αναζήτηση για φωτοβολταϊκά 10kw τιμές δίνει διάφορα αποτελέσματα, όμως η πολιτική της ΤΑΣΙΣ Ενεργειακή είναι να μην προβαίνουμε σε προσφορά τιμής χωρίς να εξετάσουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Το κόστος σε φωτοβολταϊκά 10kw μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με το είδος των πάνελ, των inverter και της ποιότητας των αναλωσίμων που χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση ενός συστήματος.

Επικοινωνήστε λοιπόν με την εταιρεία μας για να εκτιμήσουμε την περίπτωσή σας και να σας δώσουμε την προσφορά που θα ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες σας.
Αν το ενδιαφέρον σας αφορά φωτοβολταϊκά για σπίτι τιμές, βρίσκεστε στο σωστό μέρος.
Εμπειρία τεχνογνωσία και συνέπεια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ομάδα μας.

Πόσα kw χρειάζεται ένα σπίτι με φωτοβολταϊκά

Δεδομένου λοιπόν ότι η αναφορά μας σχετίζεται με οικίες, ένα ερώτημα που τίθεται από πολλούς είναι το πόσα kw χρειάζεται ένα σπίτι με φωτοβολταϊκά.
Ερώτημα το οποίο έχει απαντηθεί εκτενώς στο άρθρο μας που αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και στο οποίο μπορείτε να ανατρέξετε.
Επιγραμματικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ότι όλα εξαρτώνται από την ετήσια κατανάλωσή σας και τις ανάγκες σας.

Από την άλλη μεριά τα τελευταία χρόνια με όλα τα προγράμματα που δημοσιεύονται κατά καιρούς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τα φωτοβολταϊκά σε χωράφια.

Φωτοβολταϊκά σε χωράφια τιμές

Όταν μιλάμε για φωτοβολταϊκά σε χωράφια, αναφερόμαστε κυρίως σε αγροτικά φωτοβολταϊκά.
Τα αγροτικά φωτοβολταϊκά είναι ένα είδος ηλιακών συστημάτων που εγκαθίστανται σε μεγάλες εκτάσεις και αποτελούνται από ηλιακά πάνελ που μετατρέπουν την ηλιακή ακτινοβολία σε ηλεκτρική ενέργεια.
Αυτή η ενέργεια χρησιμοποιείται στη γεωργία ή για να πουληθεί στο δίκτυο.
Αποτελεί επένδυση υψηλής αξίας καθώς μπορεί να αποτελέσει σημαντικό έσοδο για τον ιδιοκτήτη του φωτοβολταϊκού.
Απαραίτητη προϋπόθεση η σωστή μελέτη, ο ιδανικός εξοπλισμός και η άρτια εγκατάσταση ώστε να εκμεταλλευτούμε τη μέγιστη δυνατή απόδοση του συστήματος.
Οι τιμές για φωτοβολταϊκά σε χωράφια ή αλλιώς φωτοβολταϊκά πάρκα όπως θα τα ακούσετε, ποικίλει και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Κάποιοι από αυτούς είναι το μέγεθος του έργου και η ποιότητα του εξοπλισμού.
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν προγράμματα επιδοτήσεων με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους που βοηθούν τους ιδιοκτήτες γης να προχωρήσουν στην εν λόγω επένδυση.
Η ΤΑΣΙΣ Ενεργειακή έχει μεγάλη εμπειρία στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε χωράφια και μέρους των έργων της μπορείτε να βρείτε εδώ.
Χαρακτηριστικό έργο της τεχνογνωσίας μας το φωτοβολταϊκό σύστημα επί αγρού 500kwp με έντονη κλίση εδάφους. Φωτογραφίες αυτού μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη σελίδα μας.

Μικρά φωτοβολταϊκά για τροχόσπιτα

Ένα μικρό φωτοβολταϊκό για τροχόσπιτο αποτελεί την καλύτερη και μοναδική λύση για την ηλεκτροδότηση ενός τροχόσπιτου. Έτσι μετατρέπουμε το τροχόσπιτό μας σε μία αυτόνομη μικρή οικία. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό καθώς οι ενεργειακές ανάγκες είναι μικρές και περιορίζονται στη χρήση μικρού ψυγείου, τηλεόρασης, φώτων και μικροσυσκευών.
Αποτελεί οικονομική λύση αλλά δεν πρέπει να καταφεύγουμε σε πολύ οικονομικές επιλογές καθώς αυτές ενέχουν τον κίνδυνο μη αξιοπιστίας.
Δεν έχει νόημα να επενδύσουμε χρήματα σε ένα φωτοβολταϊκό με μικρή ημερομηνία λήξεως. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει με προσοχή η επιλογή της εταιρείας που θα τοποθετήσει το φωτοβολταϊκό στο τροχόσπιτό μας.
Ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των υλικών και στις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν λόγω μικρής επιφάνειας τοποθέτησης και της κίνησης του τροχόσπιτου.

Χαρίζονται φωτοβολταϊκά

Πολλές φορές μας ρωτάνε αν αξίζει ή συμφέρει να πάρουν στην κατοχή τους ένα μεταχειρισμένο φωτοβολταϊκό σύστημα. Αυτό γιατί κατά καιρούς υπάρχουν αγγελίες στις οποίες χαρίζονται φωτοβολταϊκά. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν είναι μονοδιάστατη.
Η γενική μας άποψη είναι πως δεν μπορεί κανείς να εμπιστευτεί άκριτα ένα μεταχειρισμένο φωτοβολταϊκό.
Για να μπορέσουμε να εξάγουμε όσο το δυνατόν ασφαλή συμπεράσματα, χρειαζόμαστε δεδομένα που αφορούν τον τρόπο εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού, τον χρόνο χρήσης του, τον τρόπο χρήσης του, την συντήρηση που έχει γίνει σε αυτό και την παρούσα κατάσταση.
Το βασικό μέρος ενός φωτοβολταϊκού στο οποίο κάποιος δεν αξίζει να επενδύσει χρήματα είναι η μπαταρία. Γνωρίζουμε ότι κάθε μπαταρία έχει συγκεκριμένο κύκλο εκφορτίσεων και περιορισμένο χρόνο ζωής. Σε ένα μεταχειρισμένο φωτοβολταϊκό δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν έχει συντηρηθεί η μπαταρία ή αν έχει μείνει για διάστημα χωρίς υγρά.
Επίσης σε ένα μεταχειρισμένο φωτοβολταϊκό δεν γνωρίζουμε αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης φρόντιζε για το πλύσιμο και την καθαριότητα  των πάνελ. Τα περιττώματα των πουλιών προκαλούν ζημιές αν μείνουν για μεγάλο διάστημα.

Τα παραπάνω φανερώνουν τη δυσκολία επένδυσης χρημάτων σε ένα μεταχειρισμένο φωτοβολταϊκό.
Το μοναδικό στοιχείο που θα μπορούσε να σας εξασφαλίσει είναι η εμπιστοσύνη μεταξύ πωλητή και αγοραστή. Έτσι μπορούμε να έχουμε τα πραγματικά δεδομένα χρήσης του συστήματος.

Scroll to Top